Предлагат увеличение на помощта за новородени в Троян

Мотиви за увеличаване на финансовата помощ за новородено или осиновено дете от 450 лв. на 500 лв. представи на пресконференция миналата седмица градоначалникът на Троян Донка Михайлова.

Проектът за изменение на правилника за отпускане на тази помощ вече е публикуван на официалната страница на Община Троян за обществена консултация. Предоставя се възможност на заинтересованите лица в срок до 8 април 2024 г. включително, да направят своите предложения и становища по проекта на наредбата на ел. поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и в Центъра за административно обслужване в сградата на Община Троян на адрес: гр. Троян 5600, пл. „Възраждане” №1. Предложението до общинския съвет ще бъде внесено на заседанието през април.

В условията на демографска криза Община Троян е поела ангажименти за ограничаване на последствията от нея и се търсят различни механизми, с които да се стимулират младите хора да се завръщат в родния град и да раждат децата си тук. Наблюдава се плавен ръст на раждаемостта, следствие на предприетите мерки в тази посока, което е предпоставка да се увеличи помощта.

Общият размер на средствата за отпускане на еднократни финансови помощи по реда на Правилника се определя от местния парламент с ежегодно приемане на общинския бюджет. Средствата за увеличаване на размера на помощта са предвидени в бюджета на Община Троян за 2024 година.

Очакваните резултати са в посока на увеличаване на раждаемостта и населението на Община Троян.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"