Зелено училище отваря врати за един ден в Природонаучен музей - Черни Осъм

Сдружение „Балканка“ съвместно със своите партньори от Природонаучния музей в Черни Осъм канят децата на Зелено (риболовно) училище на 2 юни, неделя.

Основната мисия на събитието е да запознае и малки, и не толкова малки, с природата, която ни заобикаля в тъй красивия Балкан, със значението на реките за всички нас, както и с риболова като хоби и изкуство. За целта организаторите са подготвили различни занимания, включващи:

- Беседа на тема „Биоразнообразието в Балкана“ – специално осигурена от Природонаучен музей - Черни Осъм.

- Риболовно училище за начинаещи и напреднали – способи и техники на риболова с изкуствени примамки, както и изкуството за риболов с муха.

- Беседа на тема „Хидробиология и животът в реката“ – специалист-хидробиолог ще въведе младите изследователи в подводния свят, обитаван от всякакви чудати създания, които ние наричаме речна екосистема.

- Обучение за разпознаване на рибите на река Осъм, техни основни стратегии за оцеляване и приспособления за това - с помощта на метода на рисуване, който колкото е интересен за децата, така и позволява да се вникне в детайлите на външния им вид.

- Зарибяване – това е може би най-старият метод за поддържане и възстановяване на рибните популации. За правилното му осъществяване обаче има редица правила, на които младите приятели на реките ще имат възможност да се научат.

Домакините на проявата са подготвили и други изненади, игри, състезания и награди, както и обяд за всички главни участници, за да имат сили и настроение да преминат през обучението, в края на което ще получат званието „Млад пазител на природата“!

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА ЗА 2 ЮНИ:

09:00 - 09:30 – Събиране и регистрация на участниците.

09:30 – 10:00 – Няколко думи от организаторите и обща снимка. 10:00 - 12:45 – Занимания, игри и беседи.

12:45 – Почивка и обяд.

13:15 - 14:15 –Зарибяване с балканска пъстърва.

14:15 - 14:45 – Финални думи, раздаване на грамоти и закриване на събитието.

„На 2 юни в 09:00 часа ще ви очакваме на поляните до Природонаучен музей – с. Черни Осъм, заредени с енергия и готови да изследваме заедно река Черни Осъм“, канят организаторите и посочват данни на лицата за контакти:

Борис Иванов и Добромир Балабанов,

телефони: 0886 794 712 и 0887 550 228

имейл адреси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"