Национален конкурс „Възкресение Христово” - 2021

На вниманието на децата и учениците

Конкурсът се организира от Българската Патриаршия и има за цел да стимулира творческите заложби на децата в сферата на християнското изкуство и на християнската култура. В него могат да вземат участие децата от III и IV група на детските градини и ученици от І до ХІІ клас, като представят творби в категориите: изобразително изкуство, литература (поезия и проза) и фотография, посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха.

Краен срок за изпращане на конкурсните творби – 10.04.2021 г., на адрес: 1000 София, ул. „Оборище“ № 4, СВ. СИНОД на БПЦ-БЦ, Културно-просветен отдел, за Национален конкурс „Възкресение Христово“ – 2021. Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (само за литературните творби).

Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха, като всяка от тях задължително трябва да съдържа следната информация:

B десния ъгъл на гърба на творбата да бъде написано четливо:

- Заглавие на творбата;

- Трите имена на автора;

- Възраст, група/клас;

- Град/село, област, училище/ОДК/енорийско училище/клуб;

- Адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител;

- Името на преподавателя/ръководителя и негов телефон за връзка.

Имената на наградените участници с протокола на журито от съответния раздел ще бъдат качени на 28.04.2021 г. на официалния сайт на Св. Синод на БПЦ, Раздел „Новини“: https://bg-patriarshia.bg/news .

В случай че епидемичната обстановка в страната позволява, награждаването на участниците в Националния конкурс „Възкресение Христово” ще бъде на 23.05.2021 г. (4 Неделя след Пасха – на Разслабления) в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ (гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 47, до Женския пазар и Лъвов мост) след приключването на св. Литургия.

След награждаването се предвижда откриване на изложба с наградените творби в храм „Св. Св. Кирил и Методий“. В случай на забрана за провеждане на организирани събития в страната наградите ще бъдат изпратени до наградените участници по куриер, като те ще бъдат своевременно уведомени.

Статутът на конкурса предвижда след изтичане на срока на изложбата творби от раздели „Изобразително изкуство“ и „Фотография“ да участват в благотворителна разпродажба със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"