Моля, обичайте града си, не го разрушавайте!

Припомняме, че през миналата година, като част от инициативата на общинската администрация „Малки градски решения“ за създаване на повече красота, радост и удобства в градския интериор, Община Троян определи мястото между подпорните стени до река Осъм, като зона „Тийн“. В сътрудничество с ДГС – Троян площадката бе обзаведена с оригинални дървени мебели, по дизайн и ръчна изработка на Стефан Илковски, а грижата за поддържане на чистота бе поета от ОП „Комунални услуги“.

Идеята е тийнейджърите да имат свой кът в града, където да са с предимство. Кът, който да ползват за своите неформални срещи, който да обживеят по свой вкус и чийто облик да моделират според своите желания и нужди.

За съжаление това премина в откровен вандализъм. Освен обичайните графити, този път върху масите е пален и огън. По лична инициатива на директора на Държавно горско стопанство - Троян, масите и пейките отново са възстановени в първоначалния си вид.

Няма организация – публична или частна, която да може непрекъснато да отделя финансов и времеви ресурс за възстановяване на подобен тип имущество. Няма кой да следи денонощно за нарушения във всяко кътче на града или да окичи цялото градско пространство с видеокамери.

Отговорността да направим нашия град по-добро място за живеене е обща и затова молим – нека не рушим създаденото с много труд и грижа, за да можем всички да се радваме на една по-приветлива градска среда!

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"