Обновяват детски площадки в ДГ „Осми март“

Кметът на Троян Донка Михайлова даде старт на строителните дейности на обект „Детска площадка в ДГ “Осми март“ - гр. Троян“ по проект “Красива България” на Министерството на труда и социалната политика. Стойността на проекта е 84 993 лв. с ДДС като финансирането от Община Троян е 60%, а МТСП осигурява останалите 40% от средствата.

Към настоящия момент градината се посещава от 93 деца, на възраст от 3 до 7 години, разпределени в четири групи.  Детските съоръжения са дървени и вече са амортизирани от атмосферните влияния.

В пространства сред алейната мрежа ще бъдат разположени две площадки за игра на открито. Предвижда се отливане на фундаменти и монтаж на необходимите единични и комбинирани детски съоръжения. На съществуваща площадка с настилка се предвижда изграждане на класна стая с навес за занимания на открито, оборудвана с шест комплекта маси и пейки и черна дъска. Ще бъдат подменени настилки по алеи и площадки. Срокът за изпълнение е два месеца. Тъй като проектът е по социална програма ще бъде назначено едно безработно лице от Бюрото по труда с цел придобиване на умения по професията „Строител“.

Реализирането на проекта ще допринесе за по-добрия и завършен вид на дворното пространство. Новоизградените детски площадки ще създадат условия за безопасни игри и обучение на децата и възпитанието им в естетична среда.

Строителството ще се осъществява от фирма “Строител – Троян” ЕООД с управител инж. Лилия Цанкова; строителният надзор – от „Мултиплекс инженеринг“, София, с управител инж. Кънчо Паскалев, а авторският надзор - от „Арх. Емилия Христова“ ЕООД, Ловеч.

(По информация на Община Троян)

На снимките в галерията:

Детска градина „Осми март“.

Кметът Донка Михайлова поздрави екипа и възпитаниците на детското заведение.

Децата приветстваха гостите с песен.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"