Обучение на детски учители в Троян

Петдесет директори, детски и ресурсни учители, педагози и психолози се включиха в обучение, организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси и проведено на 3 септември в Информационно-културния център с любезното домакинство на Община Троян. Образователното събитие, част от стратегията за развитие на образованието в община Троян за периода 2021-2024 г., имаше за цел да представи eTwinning портала и неговите инструменти и програмата “Еразъм+” като възможности за повишаване на квалификацията и споделяне на добри практики.

В хода на обучението бяха разгледани и ИКТ-инструменти, приложими в проектно-базирано обучение на деца от детската градина, бе споделен опит от работата по международни проекти на двамата лектори – Евгения Миховска и Валентина Маринова - единствените eTwinning посланици в сферата на предучилищното образование за България към Центъра за развитие на човешките ресурси.

„Реализирането на проекти не е лесно, но носи огромно удовлетворение, когато фокусът на предвидените дейности е ползата за децата“, сподели г-жа Миховска. „Вярваме, че чрез работата с международните платформи за образование не само ще бъдат усъвършенствани дигиталните умения на учителите, но и ще почерпят опит и вдъхновение за образователни иновации, приложими в детските градини и Центъра за подкрепа за личностно развитие в нашия град“, отбелязаха домакините от Община Троян.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"