Изчезна втори контейнер за зелени отпадъци в община Троян

Един от контейнерите, които са си все още на местата.. Един от контейнерите, които са си все още на местата.. Снимка: ТГ/Архив

На 23 септември е констатирана липсата на втори контейнер за зелени отпадъци от поставените в началото на август в общините Троян и Априлци 110 съда, съобщиха от местната администрация в Троян.

И за двата изчезнали контейнера (единият от ул. „Генерал Карцов“ №460 в града, а другият от Гумощник) е сезирано РУ на МВР – Троян, с надеждата да се установят виновните лица и да се възстановят липсите.

От Община Троян припомнят, че въпросните съдове са закупени със средства от финансирания с европейски средства проект за изграждане на инсталации за сепариране и компостиране на отпадъци и са предоставени за безвъзмездно ползване на новоучреденото дружество „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД. Тяхното поставяне е част от последователните усилия на общинското ръководство да разшири възможностите за екологично третиране на отпадъците и за ефективното им използване като ресурс.

Установено е и неколкократно изхвърляне на неподходящи пластмасови и стъклени отпадъци в контейнерите, едновременно с разрешените зелените отпадъци (трева, цветя, свежи и изсъхнали листа, части от храсти и клони).

Община Троян и ръководството на „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД призовават гражданите за отговорно отношение към поставените съдове и изразяват надежда, че това е последният случай от подобно естество, за който ще бъдат принудени да алармират компетентните органи и обществеността.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"