Коледно-новогодишни празненства: Троян посреща 2022 година с Илия Луков

За предстоящите Коледни и Новогодишни празници в нелеката 2021 година Община Троян е предвидила програма, съобразена с противоепидемичните мерки, но и с желанието да върне Коледния дух и усмивките на хората.

Тържествата ще започнат със запалване на Коледните светлини на 6 декември от 17.30 часа, като половин час преди това най-малките ще могат да се снимат с популярната филмова героиня принцеса Елза от „Замръзналото кралство“. Програмата ще продължи с изпълнение на вокална група „Щурче“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Надежда Бурева и на деца от детска градина „Мир“ с директор Таня Генова, както и със специалното огнено шоу от спортен клуб „Дивинитас“. 

На 21 декември ще стартира Коледен базар, който ще продължи до 31 декември. В специални дървени къщички, осигурени от Община Троян и Национално дружество (НД) „Традиция“, или в шатри, осигурени от производители,  търговци и занаятчии от региона, ще могат да се предлагат тематични празнични стоки и изделия. По-подробна информация за  условията за участие, както и за възможността да се подаде заявка, може да се открие на сайта на община Троян - www.troyan.bg. Срокът за изпращане на заявките е до 17.00 часа на 10.12.2021 година.

За доброто настроение в дните на Коледния базар с кратки програми ще се погрижат читалище „Наука-1870“ - Троян, Общинският младежки духов оркестър, читалище „Развитие -1898“ – Орешак, и НД „Традиция“.

Новата 2022 година ще посрещнем на площад „Възраждане“ в 24.00 часа с традиционната кметска наздравица, празнична заря и концерт на Илия Луков, който ще даде началото и на новогодишното хоро.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"