Община Троян стартира предоставянето на социалната услуга „Асистентска подкрепа“

 Община Троян обявява подбор на потребители за социалната услуга „Асистентска подкрепа“.

„Асистентска подкрепа“ е специализирана социална услуга, която включва почасова подкрепа в домашна среда от асистент. От услугата могат да се възползват следните групи лица:

  1. Лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност;
  2. Деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

Лицата, които отговарят на целевите групи и желаят да ползват социалната услуга, могат да го заявят по един от следните начини:

  • на телефони: 0670/63096 и 070014721
  • по електронен път на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • на място в отдел „Социална и здравна политика“ на адрес: гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1.

След заявяване на желание, доставчикът на услугата - Община Троян - изготвя предварителна оценка на потребностите за ползване на социалната услуга.

При насочване на лицето за ползване на социалната услуга се подава заявление- декларация (по образец), придружено със следните документи:

  • Медицински документи, доказващи невъзможност за самообслужване - медицински протокол на ЛКК, епикриза и др. документи от лекар, за лицата от целевата група по т. 1;
  • Експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК с определена чужда помощ за лицата от целевата група по т. 2, както и допълнителни медицински документи, доказващи промяна на състоянието след освидетелстване (при наличие);
  • Документ за самоличност (за справка);
  • Нотариално заверено пълномощно (в случай че кандидатът за потребител не заявява услугата лично).

 

Документи по образец за социалната услуга „Асистентска подкрепа“ могат да бъдат изтеглени от официалния уеб сайт на Община Троян на адрес: www.troyan.bg или получени на място в отдел „Социална и здравна политика“ на адрес: гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1.

Допълнителна информация гражданите на Община Троян могат да получат на телефони: 0670/63096 и 070014721, както и на място в офиса на отдел „Социална и здравна политика“ на адрес: гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"