Колонката на Лимонката: Невероятна седмица за троянския баскетбол – победи на всички фронтове

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Изключително успешна беше изтеклата седмица за отборите на БК "Чавдар". Нека следваме хронологията.

Юноши до 19 години, дивизия „Изток“. В събота, 5 февруари, в Търговище се изигра поредният кръг от първенството на тази възрастова група. Юношите на Троян срещнаха последователно отборите на домакина "Светкавица" и "Ънстопабъл" - Варна, като ги победиха съответно с 63:59 и 79:60. Така нашият отбор засега е само с една загуба от безспорния фаворит "Доростол" - Силистра.

ББЛ "Б" група, регион "Център". "Дрийм тийм" (Чичковците) срещнаха известна съпротива от втория отбор на „Чардафон“ само през първата четвърт, която загубиха с 19:22, но след това включиха на "мръсна" газ и отвяха противника – 28:7, 15:9 и 24:5 за крайното 86:43. Изключителен хъс и желание демонстрираха "чичетата", а немалобройната публика наистина се наслаждаваше на случващото се на терена и съответно реагираше с бурни аплодисменти. Главни действащи лица бяха доскорощните играчи от НБЛ Цецо Острев - 22 т. и Радослав Кочев - 16 т. Добри прояви имаха и бившите състезатели от ренесансовия тим на "Чавдар" Йордан Църов - 13 т., Петър Лалев - 11 т., Венци Кукенски - 8 т. и Герман Гачевски - 7 точки. Заслужават похвала и сега учещите се на баскетбол Любен Гурлевски - 2 т., Мирослав Топалов - 3 т., Минко Доневски - 4 т., Петко Радионов - 2 точки. Нека подрастващите формации от клуба се учат от хъса и желанието за победа от "чичковците".

ББЛ "А" група, регион Център“. Представителният мъжки отбор на "Чавдар" бе гост на третия в класирането "Вихър" - Айтос. След загубата от "Бавни и яростни" в Троян имаше известно притеснение за изхода на този мач, защото не се знаеше как е подействала загубата на играчите - негативно или напротив. Но още първите минути на двубоя дадоха категоричен отговор. Пределно мобилизирани, отлично организирани и невероятно ефективни, троянци "насметоха" домакините от самото начало и така до… края на мача. 27:7, 22:14, 24:9, 18:19 е бедно отражение на пълното превъходство на троянци. В този мач, който по моему е най-добрият от началото на първенстното, имаше от всичко по много: голяма успеваемост при стрелбата в коша от всяка позиция (13 тройки - рекорд!), отлична защита и перфектна организация. Браво!

Главни действащи лица: моторът, лидерът и реализаторът Цветослав Острев - 22 т., Радослав Кочев - 19 т., Леонид Бажанов - 18 т., Славян Лишев - 13 т., Кристиян Славков – 9 т. и Тервел Бажанов - 8 точки.

Така след изиграването и на другите мачове в групата "Чавдар" запазва втората позиция след "Бавни и яростни", но с оптимистична игра и с нагласа за реванш срещу "Бавни и яростни“ в последния мач между тях.

Следващата седмица в Перник се играят първите елиминационни срещи за Купата на ББЛ. Съперник на "Чавдар" е вторият отбор от регион "Изток" - тимът на "Шоутайм" - Варна. Този мач ще отговори на въпроса кои първенства са по силни: тези в регион "Център" или тези в регион "Изток". От това, което съм наблюдавал, по моето скромно мнение регион "Изток" е по-силен. Надявам се момчетата от "Чавдар" да ме опровергаят. Успех!

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"