Награди за над 27 000 лв. са получили от Община Троян изявени спортисти и треньорите им

Кметът Михайлова поздрави рожденика и неговия баща и треньор за поредния успех Кметът Михайлова поздрави рожденика и неговия баща и треньор за поредния успех Снимка: Фейсбук/Донка Михайлова

През 2021 г. от името на Община Троян са връчени награди на петима спортисти - медалисти от световни, европейски и балкански първенства, и на техните треньори. Премиите възлизат на обща стойност 27 366 лева. Това съобщи във фейсбук кметът Донка Михайлова, а поводът за направената равносметка е срещата й със Станимир Беломъжев, който днес става на 34 години, и с неговия баща и треньор.

„Честит рожден ден на световния шампион по ски ориентиране и почетен гражданин на Троян Станимир Беломъжев! Днешният ден е подходящ да поздравя Тачо за вицешампионската титла от Европейското първенство по ски ориентиране в Чепеларе през януари 2022 г.  Разказа ми, че след световната, тази е най-скъпата му награда, че най-емоционално я е преживял“, пише Михайлова и информира, че в съответствие с Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от Община Троян, ще предложи на Общинския съвет шампионът и неговият баща и треньор Иван Беломъжев да бъдат наградени.

Като уточнява, че за 2022 г. наградата на Станимир ще е трета поред, кметът пожелава: „Дано да имаме още много поводи за гордост през годината“.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"