Печат на тази страница

Награди за над 27 000 лв. са получили от Община Троян изявени спортисти и треньорите им

16 Фев 2022
Кметът Михайлова поздрави рожденика и неговия баща и треньор за поредния успех Кметът Михайлова поздрави рожденика и неговия баща и треньор за поредния успех Снимка: Фейсбук/Донка Михайлова

През 2021 г. от името на Община Троян са връчени награди на петима спортисти - медалисти от световни, европейски и балкански първенства, и на техните треньори. Премиите възлизат на обща стойност 27 366 лева. Това съобщи във фейсбук кметът Донка Михайлова, а поводът за направената равносметка е срещата й със Станимир Беломъжев, който днес става на 34 години, и с неговия баща и треньор.

„Честит рожден ден на световния шампион по ски ориентиране и почетен гражданин на Троян Станимир Беломъжев! Днешният ден е подходящ да поздравя Тачо за вицешампионската титла от Европейското първенство по ски ориентиране в Чепеларе през януари 2022 г.  Разказа ми, че след световната, тази е най-скъпата му награда, че най-емоционално я е преживял“, пише Михайлова и информира, че в съответствие с Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от Община Троян, ще предложи на Общинския съвет шампионът и неговият баща и треньор Иван Беломъжев да бъдат наградени.

Като уточнява, че за 2022 г. наградата на Станимир ще е трета поред, кметът пожелава: „Дано да имаме още много поводи за гордост през годината“.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)