Печат на тази страница

Колонката на Лимонката: „Дрийм тийм“ спечелиха първенството в "Б" ББЛ, регион Център

07 Юни 2022

„Дрийм тийм“, наложили се с прозвището "чичковците", спечелиха и последния си плейофен мач с втория отбор на „Чардафон“ - Габрово, с резултат 72:52 и с рекордните 15 поредни победи, без нито една загуба, вдигнаха купата на победителите и се окичиха със златните медали. Заслужен успех на всички участници в отбора.

И в последния мач, както и във всички предишни, основна заслуга имат бившите професионални играчи Ради Кочев - 25 точки и 11 борби, и Цветослав Острев - 15 точки и 10 борби, както и юношата Георги Бойнов добавил 16 точки за успеха. А ето и имената на останалите медалисти: Петър Лалев, Венци Кукенски, Герман Гачевски, Йордан Църов, Христо Бойнов, Петър Чолаков, Любен Гурлевски, Петко Радионов и Минко Доневски. Браво, юнаци, и все така да бъдете за пример на подрастващите!

Не така добре завърши сезонът за младите кадри на БК „Чавдар“. В последния си шампионатен мач в елитната А група Изток възпитаниците на наставника Лъчезар Диков загубиха в Троян от „Дунав“ – Русе, с 64:89 и в крпайното класиране с 3 победи и 11 загуби заеха 7-то място от 8 отбора.

Също в Троян се проведе турнир за разпределение на медалите в Първа дивизия (отборите не намерили място на републиканските финали) между четири отбора „Ахил“ - София, „Левски 2“ - София, „Доростол“ – Силистра, и „Чавдар“ - Троян.  Възпитаниците на наставника Лъчезар Диков в първия ден загубиха от „Ахил“, а в последвалия мач за бронзовите медали - и от „Доростол“, и въпреки героичните усилия останаха без отличие. В спор за златните медали „Ахил“ надделя драматично над „Левски 2“.

Четиринадесетгодишните момчета на „Чавдар“, участници в Първа дивизия Запад - зона Рила, след 4 победи и 4 загуби заеха четвъртото място от 8 отбора. Участваха на бараж, но имаха лошата участ да играят с „Балкан“ - Ботевград, загубиха и в Троян, и в Ботевград и не успяха да продължат пътя към финалите.

Така че в задаващите се ваканционни летни месеци предстои много работа с подрастващите, за да могат и те да радват троянската баскетболна аудитория така, както правят "чичковците", в повечето случаи техни родители.

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

На снимките в галерията:

Стефан Генков

„Дрийм тийм“ и приятели. Снимка: ББЛ

Момент от срещата „Дрийм тийм“ – „Чардафон“. Снимка: ББЛ

Споделяне

Свързани статии (по етикет)

Галерия