Училището в Черни Осъм с награда от областния управител

Училището в Черни Осъм с награда от областния управител Снимка: ОА - Ловеч

Благодарствена грамота и предметна награда получиха четирите учебни заведения от област Ловеч, поставени сред най-активните в спорта у нас, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Връчи им ги на 23 ноември областният управител инж. Светослав Славчев като признателност за отличното им представяне в Европейския ден на спорта в училище и издигане престижа на област Ловеч.

Инициативата да се отличат най-активните училища, за което допринася най-много именно спортът, за осма поредна година е на сдружение „БГ Бъди активен“, а областна администрация – Ловеч, за трети път е партньор, който подкрепя и популяризира събитието.

Европейският ден на спорта в училище е част от кампанията NowWeMove и Европейската седмица на спорта #BeActiv. Събитията от кампанията са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Денят е посветен на повишаване нивото на физическата активност сред учениците, като се дава възможност на децата да опитат нови активни занимания и спортове и да намерят движението, което им доставя удоволствие и им помага да растат здрави и силни.

Тази година спортният празник се проведе на 30 септември. Участваха над 136 хиляди ученици от 700 училища от цялата страна и 21 хиляди учители, родители и гости. Темата бе „Спорт без отпадъци“. От област Ловеч се включиха над 3150 ученици и 300 преподаватели от 14 учебни заведения.

Отличените от „БГ Бъди активен“ са ОУ „Христо Никифоров“ – Ловеч, НУ „Инж. Георги Вълков“ – Луковит, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч, и СУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм. Последните две сред призьорите и миналата година. В Европейския ден на спорта в училище те организираха множество и различни прояви, включващи физическа активност, спорт и игри, тематично подбрани и отразени в социалните медии.

Наградените от областния управител деца – Даная, Таня, Камен и Антон, споделиха, че учителите им измислят в този ден различни от традиционните игри и те с удоволствие и ентусиазъм участват масово. Това потвърдиха и директорите на училищата, които изтъкнаха още, че някои от активностите в спортния празник ще станат за тях традиция. Те допълниха още, че учениците им участват с интерес и в други инициативи на „БГ Бъди активен“.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"