Нова фитнес площадка в двора на местното училище е най-посещаваното място в Черни Осъм

Сдружение ,,Троян в бъдещето“ съвместно със СУ ,,Васил Левски“ - Черни Осъм, осъществиха проект ,,Градим себе си“, съобщават от училището. Изпълнението му стана възможно благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Целта на проекта, който е на стойност 9 234 лв., е да насърчи децата и възрастните да прекарват повече време на открито, да общуват повече, да се грижат по-добре за здравето си и по този начин да подобрят качеството си на живот. Така, със съвместните усилия на ученици, учители, родители, жители на селото, част от училищния двор се превърна в комбинирана фитнес площадка, вседневно използвана от хора на различна възраст и бързо превръщаща се в най-посещаваното място. Учениците ходят всяко междучасие да „загреят“ и да покажат кой какво може. Следобед и вечер там могат да се видят и по-възрастни да поддържат своята форма на стрийт фитнес уреда.

СУ „Васил Левски“ – Черни Осъм (Училището за планински водачи) държи на доброто физическо и психическо здраве, затова в него се практикуват много видове спорт, за което е необходима добра физическа форма и постоянно повишаване на способностите на учениците.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"