Спортният министър поздрави Лора Христова за успехите й на Европейското младежко първенство по биатлон

Лора Христова спечели сребро и бронз на Европейското младежко първенство по биатлон в Латвия. Лора Христова спечели сребро и бронз на Европейското младежко първенство по биатлон в Латвия. Снимка: БФБ

Троянската биатлонистка Лора Христова спечели сребърен медал в преследването при девойките на Европейското младежко първенство в Мадона (Латвия), провело се на 19 февруари, съобщи сайтът на Българската федерация по биатлон. След като предишния ден завоюва бронзово отличие на спринта, троянското момиче отново се представи отлично и след три наказателни обиколки финишира на втора позиция.

Така България приключи Европейското младежко първенство с три медала - сребро и бронз за Лора Христова и сребро за Благой Тодев.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави Лора Христова за двата медала: „Поздравявам Ви за успехите на Европейското първенство. Те показват, че в България расте поколение на талантливи биатлонисти, които могат да върнат спортната слава в този така атрактивен и конкурентен зимен спорт. Двата медала ще са сериозен стимул да продължите своята активна подготовка, за да може един ден да стигнете успехите на почетния председател на федерацията – олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска. Поздравявам и Вашите треньори, които посредством Вашите успехи, получават признание за положения труд“, написа министър Весела Лечева.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"