Ученици от СУ „Васил Левски” - Троян са първенци в областно състезание

На 31 май на територията на СУ „Тодор Кирков” – Ловеч, се проведе ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - Ловеч 2023“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Ловеч.

Състезанието е традиционно и е включено в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за настоящата учебна година. Основната му цел е да се провери нивото на придобитите знания в основния курс на обучение за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Мероприятието е организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Ловеч, Регионалното управление на образованието – Ловеч, и Секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст – Ловеч. В надпреварата участие взеха ученици от ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, ОУ „Димитър Димов“ – Ловеч, и СУ „Васил Левски“ - Троян.

Състезанието включваше теоретична и практическа част. По време на теоретичната част участниците решаваха индивидуален тест за проверка на знанията за правилата за поведение и действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Във втория етап под формата на състезателни игри отборите демонстрираха уменията и реакциите си за действие при бедствия от различен характер в обособени центрове за природни бедствия – земетресения и наводнения, център производствени аварии, индивидуални средства за защита, пожарна безопасност и първа долекарска помощ.

Победител в състезанието с 266.5  точки стана отборът на СУ „Васил Левски“ - Троян. Второ място с 261 точки зае отборът на ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, а трети останаха възпитаниците на ОУ „Димитър Димов“, с 224.5 точки.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"