Първи кръг от Държавното първенство по силов многобой в Троян

Първи кръг от Държавното първенство по силов многобой в Троян Снимка: Архив/Община Троян

На 24 юни 2023 г. (събота) от 18:00 часа на площад „Възраждане“ в Троян ще се проведе първи кръг от Държавното първенство по силов многобой, което е част от Националната кампания "Силните срещу дрогата". Събитието е организирано от Българската федерация на силовите атлети “Айрън мен” и е по инициатива на Министерството на младежта и спорта, спортната асоциация на МВР и с подкрепата на Община Троян.

За втора поредна година на централния градски площад едни от най-силните мъже в България ще се борят за призовите места в атрактивните дисциплини на престижното първенство.

В този кръг Българската федерация ще бъде представена от трима дебютанти. Ще вземат участие и утвърдените ни атлети Юрий Божанов и Евгени Брейчев. По същото време най-силният мъж на България за 2022 г. Виниамин Каравачев ще брани честта на родината на голямо международно състезание в Сърбия. Ицо Мусков – друго известно име на Федерацията, е с контузия след участие в кръг от световното първенство преди месец и още не е ясно дали лекарите му позволят да се включи в състезанието в Троян. Очаква се да се включат и трима атлети от Румъния, за които това ще е първо международно състезание.

“Айрън Мен“ 2023 в Троян обещава много адреналин, демонстрация на сила и забавни зрелища, които несъмнено ще превърнат събитието в неповторимо спортно шоу.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"