Колонката на Лимонката: Стартира новият баскетболен сезон – „Чавдар“ и „Дрийм тийм“ с първи мачове

"Дрийм Тийм" започна ударно новия сезон. "Дрийм Тийм" започна ударно новия сезон. Снимка: Фейсбук/Герман Гачевски

„Чавдар“ Троян започна участието си за сезон 2023/2024 година с първи мач на 8 октомври в Пазарджик. За незапознатите ще обясня защо в Пазарджик и защо срещу отбор от регион Юг на "А" ББЛ. Защото регион "Център", в който нашият отбор се състезаваше дълги години, вече не съществува.

Както многократно съм подчертавал в Централна и Западна Северна България баскетболът почти не се развива или ако се развива в някои градове, той е на много ниско ниво. Нищо чудно, че в началото на сезона за първенството на регион "Център" заявки бяха подали само два отбора - "Чавдар" и "Чардафон", а първенство с два отбора, бива ли?

И така двата състава имаха възможност да избират да се състезават в регион "Изток" или регион "Юг", където групите бяха по пет отбора. „Чавдар“ предпочете регион "Юг", а "Чардафон" изглежда са преценили, че силите им са малко и решиха да се състезават в по-долното ниво - регион "Център Б".

И така, в неделя в Пазарджик троянският отбор откри сезона срещу един от фаворитите в групата, този на домакина "Хебър". Едва ли са били много оптимистите, залагащи за победа на "Чавдар". Трябва да призная и аз, който познавам отлично съставите на двата отбора, също бях скептично настроен относно крайния изход.

В хода на мача обаче се видя, че "дяволът не е толкова черен“ и със самочувствие и опит, демонстрирани от "старите кримки" Цецо Острев и легионерите Венцислав Георгиев и Максим Ненов, "Чавдар" беше равностоен през по-голяма част от времетраенето на мача. Спечели първата част, но малката ротация и умората си казаха думата и постепенно силите се изчерпваха и следващите три четвъртини бяха загубени, а оттам и мачът със 75:90.

Другата неделя, 15 октомври, предстои вторият мач в групата срещу не толкова претенциозния отбор на „Пловдив Мамбас“ в зала „Сила“ - Пловдив. Противникът е преодолим, пожелаваме успех на чавдарци!

Ударно започна сезона и отборът на "Дрийм Тийм", спечелил популярност като „Отбора на чичковците". Срещу новия отбор в групата, този на "Алеко" Свищов, "чичковците" бяха безпощадни и наказаха противника с безмилостното 103:59. Очертава се и тази година троянският отбор да бъде хегемон в региона. Успех и на "чичковците" в предстоящата кампания!

Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"