Открита тренировка по паркур на Петковден в Троян

Открита тренировка по паркур ще се проведе в Троян на 14 октомври, Петковден – празника на града, от 16:00 часа в градинката пред Туристическия информационен център.

Същността на проявата е провеждане на открита общодостъпна спортна тренировка с осигурени уреди и предпазни средства. Тренировката ще бъде извършена от професионални атлети от спортен клуб „Рекриейт”. Приблизителна продължителност на обучението ще бъде два астрономически часа. Непосредствено преди същинската част, а именно тренировката (уъркшопа), ще се извърши кратка спортна демонстрация (в рамките на 15 до 30 минути), за да се покаже в действие какво представлява спортната дисциплина паркур и да се привлекат доброволци, готови да се включат в мероприятието.

След проведената от „Рекриейт“ тренировка за всички желаещи ще бъде изнесена кратка лекция, в която членове на спортния клуб ще говорят за позитивите, идеалите и културата на спорта като цяло и в частност - паркура. Лекцията ще бъде в интерактивен формат, за да стимулира интересът на слушателите и развие техните познания за активния и здравословен начин на живот. Приблизителната продължителност на тази дейност ще бъде 30 минути.

Целевите групи, които организаторите се стремят да привлекат, са основно деца, подрастващи и младежи на възраст между 10 и 29-годишна възраст, живеещи в община Троян. За привличане на повече активни участници в мероприятието ще бъде организирана открита тренировка така, че да бъде със свободен достъп до специализираните спортни уреди и съоръжения, а за поощрение на участниците ще бъдат добавени предизвикателства с награди, интерактивни въпроси, лекция за алтернативните спортове (паркур, фрийрънинг, трикинг) и за активния и здравословен начин на живот. 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"