Спортният министър обеща подкрепа за завършване на спортната зала и изграждане на ролбан в Троян

Тениска с бранда на града подари на спортния министър от името на Община Троян звездата на българския биатлон Милена Тодорова. Тениска с бранда на града подари на спортния министър от името на Община Троян звездата на българския биатлон Милена Тодорова.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев посети Троян на 28 ноември. Част от визитата му включваше посещение на новостроящия се обект „Многофункционална спортна зала“, както и среща с представители на спортните клубове на територията на общината. Посещението е част от срещите, които министърът стартира с екипа си в страната, като Троян към момента е единственият включен град, който не е областен, но министър Илиев и екипът му уважиха поканата на кмета Донка Михайлова.

Министър Илиев и заместник-министър проф. Даниела Дашева, придружавани от кмета Михайлова, ресорните заместници инж. Николай Райковски и Вероника Тодорова, председателя на Общински съвет – Троян, инж. Петко Пенков и изпълнителя на обекта провериха напредъка на строежа на спортната зала. Подчертан бе нарастващият брой на спортуващите, стремежът за стимулиране на децата и младежите, постиженията на всички троянски спортисти и липсата на тренировъчна база, която да обезпечи нуждите на всички спортни клубове, които са и основният стимул за реализиране на обекта.

Кметът Михайлова изрази надеждите си Община Троян да получи подкрепа по проектното предложение за предоставяне на финансово подпомагане по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2023 г. – „Изграждане на Многофункционална спортна зала в гр. Троян“ – етапно строителство“ (който Общината подаде на следващия ден, 29 ноември). Ръководството на общината сподели и общите амбиции градът ни да се превърне в тренировъчна база за летен биатлон.

По време на срещата министър Илиев сподели за работата на министерството по подготовката на нова програма – „Спортен час“, която ще даде възможност на треньорите и учителите по физическо възпитание да реализират извънкласни тренировъчни занимания. Идеята бе приветствана от спортната общественост. Министър Илиев обеща подкрепа за завършването на спортната зала на Троян и за изграждането на ролбан, тъй като градът е национален център за биатлон.

Източник: Община Троян

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"