Предстоящо: Национален крос „По стъпките на Васил Левски“ в Троян

Символичният старт на националния крос ще бъде даден на 17 февруари в 11:00 часа при паметника на Апостола в Троян. Символичният старт на националния крос ще бъде даден на 17 февруари в 11:00 часа при паметника на Апостола в Троян. Снимка: ТГ, архив

За поредна година Община Троян, Общински комитет „Васил Левски”, Клуб по ориентиране „Хемус“ – Троян, Средно училище „Васил Левски” и Българската федерация по ориентиране организират Национален крос „По стъпките на Васил Левски”.

Проявата, която ще се проведе на 17 февруари (събота), се посвещава на 151 години от гибелта на Апостола. „Това е повод да си припомним неговото дело, завети и идеали. Каним всички желаещи да почетем паметта на Апостола по един достоен начин, като изминем част от пътя, по който често е минавал“, четем в поканата на организаторите, които са подготвили няколко варианта за участие – 3 км, 8 км и 12 км.

Символичният старт ще бъде даден в 11:00 часа на 17 февруари на централния градски площад „Възраждане“ в Троян (до паметника на Васил Левски).

Секретариатът ще работи тук от 9:30 часа. Необходимо е всеки състезател да получи стартовия си номер, който да постави на гърдите си и да е ясно видим. Финиширал състезател без стартов номер няма да участва в класирането. Секретариатът преустановява раздаването на номерата в 11:00 часа.

Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Васил Левски и участниците ще бъдат приветствани от ръководството на община Троян.

Придвижването до реалния старт – градинката при НУПИ „Проф. Венко Колев“, намираща се на разстояние около 700 метра – ще бъде използвано за загряване на състезателите. Движението ще се осъществява по тротоара вдясно и с повишено внимание. Разстоянието ще бъде маркирано с червено-бяла ПВЦ лента.

Финалът ще бъде пред входа на Троянския манастир. Тук участниците в кроса ще получат чай.

Награждаването ще е от 13:00 часа.

Класирането ще бъде публикувано на сайта на БФО и фейсбук. Желаещите ще могат да разгледат музея на „Васил Левски“ в манастира.

След това автобусите ще отпътуват за Троян.

Заявки за участие се приемат до 14 февруари 2024 година. Членовете на Българска федерация ориентиране да подават заявки на сайта на https://orienteering.bg

Заявка може да се подаде и на https://tracksport.live.

За нерегистрирани в БФО заявки по списък с годината на раждане на участниците и предпочитаната дистанция на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефони 0878497324 или 0885469149. На тези телефони може да получите и допълнителна информация.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"