Изграждане на парк за практикуване на колоездене (пъмп-трак) планира Община Троян

Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна Снимка: Фейсбук/Pump Track Bulgaria

С оглед на интереса, проявяван през последните години от деца и младежи към различни форми на колоездене, включително планинско, Община Троян планира изграждане на парк за практикуване на колоездене (пъмп-трак) в територията на лесопарк „Турлата“ в града.

Служители от местната администрация вече водят разговори за допълване на цялостната визия на терена и превръщането му в зона за спорт, отдих, тренировки, забавление.

Експерти, занимаващи се с изграждане на този тип съоръжения, вече огледаха предвидения терен, като предложението им включва изграждане на следните съоръжения: пъмп-трак площадка с размери от около 600 кв. метра, формирана от земна маса, трошен камък и/или рециклирана асфалт.

Какво представляват съоръженията?

Пъмп-трак: възможен е свободен дизайн, съобразен с терена, предлагащ разнообразни варианти за каране. Подходящ както за развлекателно каране и забавление, така и за развиване на умения, провеждане на тренировки, обучения и състезания.

Тейбъл топ скокове: скокове с прогресираща степен на трудност за максимална безопасност. Лесни и забавни за преминаване както от начинаещи, така и от напреднали карачи. Възможно е да бъдат изградени допълнителни скокове с метална конструкция и импрегниран дървен материал.

Дейностите по изграждането на съоръжението ще включват геодезическо заснемане на терена; подготовка на терена - отстраняване на тревна и друга растителност, заравняване, изграждане на дренажна система; оформяне на съоръжението, както и озеленяване и зони за отдих.

С тези планирани дейности Община Троян се стреми да предостави още възможности за спорт и отдих на троянци и гостите на града, както и да стимулира най-малките към активен начин на живот, включващ спорт и здравословни навици.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"