Троян ще се включи в националната кампания „Световен ден на предизвикателството 2024“

Българска федерация „Спорт за всички“ организира за 31-ви път националната спортна проява „Световен ден на предизвикателството 2024“ с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“.

В проявата могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от индивидуалните физически възможности. Предизвикателството е събитие, което ще представи традиционни и нови спортни дисциплини – кросове, тенис на корт, подвижни забавни игри, демонстрации на спортове (карате, джудо и самбо, футбол, баскетбол), много групови занимания (планинско колоездене, биатлон, радиозасичане, ориентиране).

Ден на предизвикателството е още една добра възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки. Идеята на организаторите е да предоставят съвместно с общините и местните спортни клубове един прекрасен и незабравим спортен ден на всички желаещи, които приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата. Проявата е посветена на 17 май – Ден на българския спорт.

Националната кампания „Световен ден на предизвикателството 2024“ цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Спортните дейности в Троян ще се проведат на 18 май, събота, в спортната зала „Чавдар“ – физкултурен салон, салона на НУПИ „Проф. Венко Колев“ и тенис-корта в Орешак от 09:00 до 16:00 часа.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация „Спорт за всички“ – Световен ден на предизвикателството 2024 г. – спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта!

Източник: Община Троян

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"