Добри резултати за „Хемус-1896“-Троян - единствения български отбор, участвал в Обиколката на Албания

Отборът на колоездачен клуб „Хемус-1896“ – Троян, участвал в Обиколката на Албания. Отборът на колоездачен клуб „Хемус-1896“ – Троян, участвал в Обиколката на Албания. Снимка: Фейсбук/КК "Хемус-1896" - Троян

Троянският колоездачен клуб „Хемус-1896“ успя да заеме достойната втора позиция в крайното отборно класиране на 81-та Обиколка на Албания (20 – 24 май), след като пласира състезатели в топ 10 на четири от петте етапа с обща дистанция 714 км, съобщава фейсбук страницата на клуба.

Още през първия ден Марко Станкович остана на крачка от победата, ставайки втори, а неговият съотборник Йордан Петров зае петото място. Станкович се класира в топ 3️ и на третия етап, в който Петров остана осми.

Постоянство показаха и останалите състезатели на „Хемус-1896“ – в кралския четвърти етап Борислав Палашев бе 7-ми, а Денис Дянков и Йоан Колев останаха съответно 13-ти и 14-ти в класирането. Палашев извоюва и четвъртото място в крайното класиране за мъже до 23 години.

Кралският етап се оказа некъсметлийски за Николай Дянков и Павел Шуманов, които претърпяха тежко падане по време на спускане.

От КК „Хемус-1896“ – Троян, изказват благодарности на организаторите и на всички лекари в болницата в Тирана, които се погрижиха за състезателите; а на Николай и Павел - силен дух и бързо възстановяване.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"