Владимир Илиев се изкачи до 13-та позиция в преследването в Оберхоф

Владимир Илиев записа днес, 9 януари, най-добрия си резултат за сезона в преследването на 12.5км в Оберхоф (Германия). Биатлонистът от Троян потегли от 32-ро място и след само една наказателна обиколка в хода на надпреварата се изкачи до 13-та позиция в крайното класиране.

Илиев печели нови 28 точки за Световната купа и вече е на 46-то място с общо 56 точки актив.

Кантен Фийон Майе от Франция сбърка два пъти на стрелбището и грабна победата. На второ място с една грешка е шведът Себастиян Самуелсон, а Тарей Бьо от Норвегия зае най-ниското стъпало на подиума с три наказателни обиколки.

По-късно през деня се проведе и преследването на 10 км при дамите, където Милена Тодорова стартира от 45-то място и след безгрешни стрелби от "легнал" се бе изкачила до 19-то място. Общо пет пропуска от "прав" обаче я смъкнаха до 34-та позиция, с което си заслужи нови седем точки за Световната купа.

След като по-рано днес Международният съюз по биатлон (IBU) обяви, че е открита една положителна проба в националния отбор на България на Световната купа, беше обявена и втора такава. Заразени са младата състезателка Лора Христова и бившата състезателка, която понастоящем е ваксмайстор Стефани Попова. И двете са поставени под 14-дневна карантина от здравните власти в Германия.

Това беше и последният старт от петия кръг за Световната купа. Следващата седмица състезанията продължават отново на немска земя в Руполдинг.

 

По информация на biathlon.bg и sportal.bg

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"