Месец на безплатни прегледи в Белодробната болница

Безплатни прегледи за болести на дихателната система се извършват в Белодробна болница – Троян, от 15 април до 15 май. Това съобщава интернет страницата на лечебното заведение. Прегледите се осъществяват в приемните кабинети на болницата всеки делничен ден от 8:00 до 18:00 часа, а в събота и неделя от 10:00 часа до 16:00 часа, след предварително записан час.

„Обявихме безплатните прегледи по две причини. Едната е, че месеците април и май традиционно се характеризират с обостряне на алергичните заболявания, основно на асмата. Пациентите ни през последните две години трудно имаха достъп до специализирана медицинска помощ поради факта, че имахме ангажименти повече с пациентите с COVID-19. На заден план останаха страдащите от хронични белодробни заболявания, специално алергичната асма“, казва за БТА управителят на болницата д-р Цветомила Дудевска.

С безплатните прегледи екипът на лечебното заведение иска да прикани пациентите, които дълго време не са контролирали състоянието си, да дойдат, както за профилактичен, така и за контролен преглед. Инициативата е и вид подарък за предстоящите пролетни празници като Лазаровден, Цветница, Великден, Гергьовден. „Това е период, в който хората основно се радват на идващите празници, но е много важно да се погрижат и за здравето си“, отбелязва още д-р Дудевска и добавя, че през тези дни са осигурени рентгенова диагностика, диагностика на дишането и клинична лаборатория, „така че при необходимост да може да бъде направен пълен обем изследвания на пациентите“.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"