Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН: РЗИ-Ловеч организира безплатни и анонимни изследвания с бързи тестове

Всяка година в третата неделя на месец май се отбелязва Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Тази година 15 май е определеният ден и инициативата ще премине под мотото: „ХИВ – помним, действаме, продължаваме”.  В България денят се отбелязва от 1992 година в подкрепа на живеещите с вируса на СПИН.

Като цяло кампанията е насочена към мотивиране на хората да бъдат отговорни към собственото здраве, да се изследват, както и да се предостави достъпна информация и възможност всеки да получи отговор на въпросите, които го вълнуват относно проблема ХИВ/СПИН и сексуално-предавани болести.

В изпълнение на дейности по Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално-предаваните болести Регионалната здравна инспекция в Ловеч обявява ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ от 12 май.  

Ще се провеждат безплатни и анонимни изследвания с бързи тестове за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис. Желаещите ще могат да се изследват в лабораторията на РЗИ – Ловеч всеки работен ден до 31 май от 09:00 до 15:00 часа.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"