Безплатни консултации в Белодробната болница в Троян

Всяка сряда в Белодробната болница в Троян ще консултират безплатно пациенти с болести на дихателната система, съобщи БТА, позовавайки се на информация от управителя на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска.

Инициативата е продължение на кампанията за безплатни медицински консултации, която болницата организира от 15 април до 15 май. В този период от безплатните прегледи са се възползвали 102 граждани от Ловешка и други области. Осемнадесет процента от случаите били диагностицирани с хронични обострени белодробни заболявания, а 12 - с остри белодробни заболявания, и съответно са били хоспитализирани.

Поради големия интерес ръководството на болницата обявява безплатни консултации всяка сряда от 10:00 до 14:00 часа, със записване на регистратурата на болницата.

„Ще продължат през цялата година, тъй като хората се нуждаят от консултации периодично. Особено тези, които нямат достъп до медицинска помощ, тъй като са в отдалечени места, рядко се посещават от специалисти, а общопрактикуващите лекари са твърде ангажирани понякога, за да обърнат внимание на проблеми, свързани с белодробна патология“, обяснява д-р Дудевска.

Тя отбелязва още, че продължава и програмата за постковид, обявена преди повече от една година, тъй като все още има пациенти с оплаквания във връзка с прекаран COVID-19. „Интересът все още е много голям. Пациентите имат много симптоми, за които трябва да намерим решение заедно. Най-честите са от страна на дихателната система – затруднено дишане, умора при физически усилия, суха кашлица, която продължава повече от три месеца. Имаме оплаквания от други симптоми, търсим консултациите и на колеги. Имаме доста отклонения по отношение на дейността на щитовидната жлеза, чернодробни проблеми, установяваме бъбречни оплаквания, отстрана на крайниците – мускулна слабост, отточност, съдови оплаквания“, обобщава д-р Цветомила Дудевска пред БТА.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"