Лайънс Клуб дари 2000 лв. за биоградините на Община Троян

Кметът на Троян Донка Михайлова се срещна днес, 17 май, с троянските представители на „Лайънс Клуб София Кепитъл“, за да получи парично дарение от клуба, с което ще се финансират общинските биоградини.

„Лайънс Клуб“ е международна организация на хора от бизнес средите, която, като част от своята дейност, оказва подкрепа за обществено значими дейности, преимуществено фокусирани около грижата за децата. Въпреки че в началото на ковид пандемията организацията дари апарат за дезинфекция на Белодробна болница – Троян, дейността ѝ е съсредоточена основно в по-големите градове на страната и, съответно, слабо популярна в Троян.

Инициатори за дарението са двама местни общински съветници – инж. Васил Гадевски и инж. Емилиан Евтимов, които членуват в клуба.

Дарената сума ще бъде вложена за закупуване на посадъчен материал за новото картофено поле, с чиято продукция Община Троян ще допълни разнообразието от плодове и зеленчуци – собствено производство, които се влагат при приготвянето на храната за детските градини в общината.

Влагаме много усилия, време и труд в развитието на този проект, благодарение на който децата на Троян се хранят качествено, разнообразно и здравословно и се радваме, че организация като „Лайънс Клуб София Кепитъл“ се включва в неговото финансиране, защото грижата за здравето на нашите деца е наш общ ангажимент!“, се казва в благодарственото писмо, което Михайлова връчи на двамата представители на клуба.

По информация на Община Троян

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"