Санирането на 6 сгради в Троян е изпълнено между 50 и 80%

Активно се работи по седем от десетте сгради в Троян, които получиха финансиране по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони-3“ на оперативна програма „Региони в растеж“ и по които строителните дейности започнаха в периода април – юни. Това съобщи пред журналисти кметът Донка Михайлова.

В напреднал етап на изпълнение, между 50% и 80% от общия обем на работите, са дейностите по шест сгради: бл.11 „Хисар“ и бл. „Машстрой-2“ в ж.к. „Лъгът“, бл. „Строител-2“, бл.5 в ж.к. „Младост“, сграда в ж. к. "Черногор" №16, 18, 20 („Арда“, „Марица“, „Тунджа“) и на ул. „Христо Ботев“ №105-107. За посочените сгради, с изключение на последната, дограмата е сменена изцяло, положена е топлоизолацията по фасадата на сградите, в значителна степен е изпълнена мазилката, както и топло и хидроизолация на покриви, където това е допустимо по процедурата.

В голяма степен е изпълнено енергийно ефективно осветление в общите части на сградите. Довършва се топлоизолацията по таваните на сутеренните помещения. Предстоят дейности по вътрешно обръщане на сменената дограма и възстановителни дейности по общите части.

За ж. к. „Младост“, бл.2, строителството е изпълнено на около 20%. Взети са размери на дограмата, която в момента се изработва. Полага се външна топлоизолация по фасадата на сградата.

За останалите три сгради (бл. „Балкан“ на ул. „Опълченска“, бл. „Стенето“ на ул. „Пенчо Хаджинайденов“ и бл.12 в ж.к. “Лъгът“) строителството се очаква да бъде открито през първата половина на септември. За първите две сгради причината за това са процедурите за обществени поръчки, при които при първото обявяване постъпиха оферти, които не отговаряха на обявените от Общината условия; за третата сграда – високата ангажираност на избрания изпълнител, който се очаква дотогава да приключи дейностите по други два блока – „Хисар“ и „Строител-2“.

Михайлова припомни, че 10-те сгради включват 329  самостоятелни жилища и 9 партерни помещения, в които се извършва стопанска дейност.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"