Платена публикация. Местни избори 2023: В Чифлик и Бели Осъм изразиха подкрепа за Донка Михайлова и листата на БСП

В Чифлик малката Емилия подари на Донка Михайлова букет цветя и детски рисунки в знак на благодарност, че градоначалничката е изпълнила обещанието си да ремонтира улица „Зюмбюлска”. Това се случи пред очите на всички, уважили предизборното събрание на Коалиция „БСП за България” в селото.

През изтичащия мандат финансовият ресурс, вложен за подобряване инфраструктурата в населеното място, е над 300 хиляди лева, каза кандидатът за кмет на общината Михайлова. Средствата са вложени за текущи ремонти на уличната мрежа, ремонти на участъци от общинската пътна мрежа. Направена е хоризонтална пътна маркировка по общинския път.

През мандата са изпълнени още: подмяна на дограмата на пенсионерския клуб, читалището и кметството, на улуците и водосточните тръби на читалището и кметството, закупени са уреди за стрийт фитнес (от програмата за развитие на туризма). Направен е ремонт на покрива на кметство, ремонтиран е покривът и навесът на сградата на музейната сбирка. Ще бъде изготвен комплексен проект за изграждане на детска площадка в центъра на селото, както и ще бъде актуализиран проектът за водоснабдяване на вилна зона „Чифлик – Басейна“.

Акценти от предизборната платформа на социалистите представиха кандидатите за общински съветници Владимир Хаджийски, Васил Гадевски, землякът Младен Богдански и Владислав Кардашимов. В залата бе изразена подкрепа на Донка Михайлова и нейния екип за нов мандат. Въпроси за инфраструктурата и землищните граници ще бъдат обсъдени с бъдещия кметски съвет на селото, бе общото съгласие на присъстващите.

С пъстри есенни цветя бе посрещната Михайлова и в Бели Осъм. За периода 2019-2023 г. вложеният финансов ресурс за подобряване на инфраструктурата в населеното място е близо 400 хиляди лева. Основната част от средствата са вложени в текущи ремонти по уличната и общинската пътна мрежа, както и за изкърпване на единични дупки по асфалтовата настилка. Ремонтиран е мост в мах. Зеленика. Направен е ремонт на покрива на кметството, ремонт на здравната служба, подменена е дограмата на пенсионерския клуб. През 2021 г. по проект "Отдих край реката" на програма „Обществен форум“ е изграден кът за отдих и почивка в западния край на центъра на селото. Извършено е почистване на терена, ремонт и пребоядисване на съществуващи детски съоръжения, монтирана е беседка и 7 броя пейки.

През 2022 г. по проект „Красива България“ беше реализиран проект „Основен ремонт и реконструкция на Народно читалище „Изгрев – 1926 г.“, в който са вложени близо 200 хиляди лева, уточни Донка Михайлова. Отделно културният календар на селото е подпомогнат с 6000 лева.

Задоволство сред присъстващите предизвика фактът, че в програмата, представена от кандидатите за съветниците, е предвидено средствата за селата да нараснат с 50 на сто. Да се подмени осветлението и подобри водоснабдяването при ниска цена на водата.

В Бели Осъм на практика се осъществява мотото на социалистите в тази предизборна кампания, че успехите идват, когато всички работят заедно, беше общото мнение в залата.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"