От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 11 декември 2023 г.

ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗПРОБЛЕМНО ПРОТИЧАНЕ НА СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК на 8 декември служители на РУ – Троян, са провели специализирана операция на територията на общините Троян и Априлци. Проверени са 18 хотела, 27 къщи за гости и 7 питейни заведения като не са установени нарушения. Полицаите са проверили също 72 МПС и 82 лица, като за установени нарушения са съставили 3 акта и 34 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, както и двама водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол над 0,5 промила.

НА 10 ДЕКЕМВРИ ОКОЛО 18:50 ЧАСА НА ПЪТЯ ДЕБНЕВО-ТРОЯН в района на кръстовище Беров мост 24-годишна жена при управление на лек автомобил не е успяла да вземе десен завой и е напуснала платното за движение, при което превозното средство е паднало в реката. При инцидента е пострадал 30-годишен пътник в колата, който е откаран за преглед и лечение в болница. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА 9 ДЕКЕМВРИ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ РУ-ЛУКОВИТ, е проведена полицейска операция, в хода на която са обходени 10 населени места на територията на общината, проверени са 68 лица и 55 МПС, като за установени нарушения са съставени 4 акта и 9 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и 1 акт по Закона за българските лични документи.

ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ СЛУЖИТЕЛИ НА РУ-ЛОВЕЧ СА ПРОВЕРИЛИ 35 участници в ловен излет от ловно-рибарска дружина - с. Радювене, а полицаи от РУ – Тетевен, са проверили 12 ловци от ЛД - Тетевен. По време на инструктажа специален акцент е поставен на безопасното боравене с огнестрелното оръжие по време на лов, транспортирането му със заключващо устройство на спусковата скоба по време и след ловния излет. Няма установени нарушения.

НА 9 ДЕКЕМВРИ В РУ-ТЕТЕВЕН Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ за повредени осветителни тела, поставените върху мост в кв. «Пеновото». На място е извършен оглед и е констатирано, че от общо 6 осветителни тела 4 са унищожени, а след проведени оперативно-издирвателни мероприятия, като съпричастни към деянието са установени двама мъже от Тетевен на възраст 23 и 22 години. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

55-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-ЛОВЕЧ, след като на 10 декември около 01.00 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела 1.83 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ – Ловеч, продължават работа.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"