От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 11 ноември 2021 г.

ПУШКА ТИП "КАРАБИНА" с обща дължина 100 см са иззели троянски полицаи от частен дом в гр. Априлци, обитаван от 66-годишен мъж, който не е представил надлежно разрешение, изисквано по силата на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СЛЕД ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ, проведени от служители на РУ - Ловеч, 20-годишен от областния град е установен и задържан като извършител на кражба на портфейл със сумата от 256 лв. и лични документи, отнети чрез сила от 59-годишен мъж, рано сутринта на 10 ноември. В хода на работата с лицето е установена и съпричастността му и към друга криминална проява. Разследването продължава. В РУ - Ловеч е образувано досъдебно производство.

ЦИГАРИ БЕЗ АКЦИЗЕН БАНДЕРОЛ, дрехи и обувки, имитиращи известни марки, са иззети от търговски обекти в Луковит. На 10 ноември в хода на операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без български бандерол служители на РУ – Луковит, и ОДМВР –Ловеч, са извършили проверка в пет търговски обекта на територията на града. Открити и иззети от полицаите са 2040 къса цигари от различни вносни марки, без български акцизен бандерол, както и 30 чифта маратонки и 30 облекла имитиращи известни марки. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Луковит.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ОТ СЛУЖИТЕЛИ на РУ - Луковит и Зонално жандармерийско управление – Плевен, е проведена на 10 ноември на теритоята на община Луковит. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 11 населени мeста, проверили са 100 лица и 73 МПС, като за установени нарушения са съставили 15 акта и 20 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата. Също така е образувано едно бързо производство срещу 71-годишен жител на с. Тодоричене, който е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.54 промила, и досъдебно производство срещу 29-годишен от Румянцево, установен да управлява без свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ - Луковит.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"