От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч от 12 януари 2022 г.

На 11 януари около 18.45ч. в землището на Троян 19-годишен младеж, при управление на лек автомобил в посока Орешак, е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътен скат - земна маса. При произшествието са пострадали водачът и 17-годишен пътник в превозното средство, които са прегледани във филиала на Спешна помощ в Троян и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на 19-годишния водач е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Парична сума в размер на около 100 лева и 80 кутии с цигари са отнети от кафе-аперитив в гр. Летница в нощта на 10 срещу 11 януари. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Ловеч.

От 6 до 9 януари на територията, обслужвана от РУ – Тетевен, е проведена полицейска операция, в хода на която служителите на местното полицейско управление са извършили проверка на 108 МПС и 124 лица, като за установени нарушения са съставили 24 глоби с фиш и 2 акта по Закона за движение по пътищата и 4 акта по Закона за българските лични документи.          

Двама мъже, на 33 и 27 години, са задържани вчера за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, за притежание на наркотични вещества. Лекият автомобил, с който лицата са се придвижвали, е спрян за полицейска проверка, при която в чанта на задната седалка са открити и иззети пластмасово шише с червено-кафява мътна течност и стъклена колба, с остатъци от същото вещество. При обработване и тестване с полеви тест течността е реагирала на метамфетамин. Последвали са претърсвания на адресите, обитавани от двамата мъже, където полицаите са открили и иззели наркотични вещества (с неустановен към момента грамаж), които при тестване с полеви тест са реагирали също на метамфетамин. По случая са образувани две досъдебни производства и работа продължават служителите на РУ - Ловеч.

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"