Стартираха Дните на талантите и интересите в Троян

На 18 април за 19-та поредна година стартира фестивалът „Дни на талантите и интересите“ под надслов „Бъдещето през моите очи” – една прекрасна инициатива за децата на община Троян, възникнала по идея на Ваня Давидова и утвърдила се през годините като добра практика на библиотеката към Народно читалище „Наука – 1870 г.“ в Троян.

По традиция проявите във фестивалните дни са изобразително изкуство, инструментално изпълнение, вокално изпълнение, танцово изкуство, четене, художествено слово, лично авторско творчество, мултимедийна презентация. Организират се и няколко изложби – за домашни любимци, колекции и хобита, кулинарно изкуство. Дните на талантите и интересите завършват с проявата „Карнавален костюм, дефиле и концерт“. Децата, включили се в някоя от проявите, ще получават грамотите си за участие на 26 април.

Фестивалът започна с инициативата „Изобразително изкуство“, в която се включиха повече от 70 деца от училищата и детските градини в община Троян. Той беше открит от Тотка Станчева. От името на Общинската администрация приветствие отправи началникът на отдел „Образование, спорт, култура и демографска политика” Вяра Дочева.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"