Депутатът Александър Симов в Ловеч: Преборихме се увеличението (за музеите) да е 12%, през юли ще бъдат дадени допълнително средства

Александър Симов Александър Симов

На среща с народните представители от коалиция «БСП за България» Вяра Емилова (Ловеч), Петър Кънев (Бургас) и Александър Симов (Враца), състояла се в Ловеч на 18 февруари, общинският съветник от Троян Васил Радойчевски е поставил въпрос за нищожното увеличение (само с 5%) на държавната субсидия за музеите.

На питането е отговорил Александър Симов - зам.-председател на Комисията по култура и медии и член на Комисията по политиките на българите зад граница. Ето и неговият отговор:

«Да, увеличението е само с 5% и аз твърдя, че това е един от проблемите, който се породи от самото Културно министерство. Повярвайте ми, за пръв път видях човек, като Каримански, който определено е десен, на заседанието на Културната комисия да се нахвърли срещу Министерството на културата и да каже: „Защо не сте искали повече пари? Имаше възможност!“. Имахме много срещи с представители на музейните работници и Сдружението на музеите и в крайна сметка се преборихме на второ четене увеличението да е 12%. Преборихме се за още близо 13 милиона лева, които да бъдат дадени на музеите. Смятаме, че това е добра битка, защото получихме уверението на Министерството на финансите, че сега са 12%, но когато се направи преглед на финансите през юли, ще бъдат дадени допълнително средства на музеите.»

На срещата, организирана по инициатива на Вяра Емилова и Областния съвет на БСП – Ловеч, са били обсъдени и други въпроси, свързани с политиките на БСП в управлението на страната и социални мерки в Бюджет 2022, както и вътрешнопартийни проблеми.

На снимките в галерията:

Александър Симов: «Преборихме се за още близо 13 милиона лева, които да бъдат дадени на музеите».

В Ловеч народните представители Вяра Емилова, Петър Кънев и Александър Симов се срещнаха със съмишленици и симпатизанти от областта.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"