Община Троян дари дрон на районната пожарна служба

Днес, 26 август, кметът на община Троян Донка Михайлова връчи на началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" – Троян, гл. инспектор Петър Петров, специално закупен от Общината дрон DJI AIR 2S FLU MORE COMBO+ DJI SMART CONTROLE на стойност 3648 лв., с чиято помощ значително ще бъде улеснена работата на службата при опазване на живота и имуществото на гражданите.

Това съобщиха от местната администрация като уточниха, че в цената на оборудването е включено и обучение за работа с дрона на няколко човека.

Настоящото дарение е не само продължение на доброто сътрудничество, което двете институции винаги са имали през годините, но и стъпка към по-доброто обезпечаване на дейността на троянските огнеборци и спасители.

Често служителите на службата за безопасност и доброволците от троянското доброволно формирование, подкрепящо дейността им, изпълняват работата си при условия, представляващи реална заплахата за живота и здравето им.

Новото устройство ще осигури придобиване на достоверна, качествена и навременна първоначална информация и ще помогне за набелязване на адекватни мерки, увеличавайки до голяма степен шансовете за успех в борбата с бедствията. Благодарение на него ще могат да бъдат установени точните размери на горски пожари, наводнения и други бедствия.

Предвид настъпило засушаване, което води до повишаване на риска от пожари в сухи треви, храсти и стопански дворове, от Община Троян отново отправиха апел към гражданите да не палят огън по никакъв повод.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"