Донка Михайлова обнови управленския екип на община Троян

Кметът на община Троян Донка Михайлова и нейният обновен екип (отляво надясно: инж. Николай Райковски, Вероника Тодорова и Ангел Ангелов) са готови за предизвикателствата на мандат 2023-2027 година. Кметът на община Троян Донка Михайлова и нейният обновен екип (отляво надясно: инж. Николай Райковски, Вероника Тодорова и Ангел Ангелов) са готови за предизвикателствата на мандат 2023-2027 година.

Инж. Николай Райковски и Вероника Тодорова са новите заместник-кметове на Община Троян, Ангел Ангелов остава начело на финансовия ресор.

На извънредното заседание на Общински съвет - Троян, провело се на 16 ноември, кметът Донка Михайлова представи пред общинските съветници новите заместник-кметове, които ще застанат до нея в четвъртия ѝ мандат.

ИНЖ. НИКОЛАЙ РАЙКОВСКИ, досегашен директор на дирекция „Строителство“ в местната администрация, поема поста след пенсионирането на инж. Бистра Чолакова. Припомняме, че инж. Райковски има дългогодишен опит в сферата. През 2015 г. той пое отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“. Преди това бе част от администрацията в ролята си на главен специалист „Техническо обслужване” в отдел „ТСУ, кадастър и регулация”.

Николай Райковски е завършил строителния техникум в Плевен (ТСА „Никола Фичев”) и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. В продължение на пет години преди назначението си в Общината е бил служител в общинското водоснабдително дружество „ВиК – Стенето” ЕООД, а преди това три години е работил като технически ръководител в строителна фирма от частния сектор.

Важен момент в професионалната биография на инж. Райковски е участието му в екипа за управление на най-мащабния строителен проект, осъществяван от Община Троян – „Изпълнение на втори етап на интегрирания воден цикъл на град Троян”, на проектите за реконструкция на ул. „Г. С. Раковски“, повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради, ул. „Васил Левски“, ул. „Стара планина“ в Орешак и др.

Като заместник-кмет Райковски ще оглави ресора „Устройство на територията, строителство, планиране и проекти“, пряко ще ръководи и контролира дейността на дирекциите „Анализ, планиране и проекти“, „Устройство на територията“ и „Строителство“.

ВЕРОНИКА ТОДОРОВА е позната като артистична, творяща личност. След като прекарва близо 20 години в Германия, Вероника се завръща в родината, в селото, с което свързва детството си – Дебнево, и започва да преподава на деца в местното училище.

Вероника Тодорова е била на едни от най-големите сцени, със световноизвестни изпълнители. Дирижира два оркестъра, преподавател в различни училища и музикални школи. За кратко време тя съумя да допринесе за културния живот на община Троян като създаде и разви музикалния фестивал „Jam on the river“. Създава и модел на иновативно обучение по музика в ОУ „Иван Вазов“ в Дебнево. Преподава музика в читалище „Наука 1870 г.“ – Троян. На 24 май тази година тя получи Наградата от кмета на общината за постижения в образованието.

Новите предизвикателства и отговорности пред Вероника Тодорова като заместник-кмет са свързани с поемането на ресора „Образование, култура, социални и младежки дейности“, който до скоро заемаше новоизбраният общински съветник Розалина Русенова.

АНГЕЛ АНГЕЛОВ, който е част от ръководния екип на администрацията от 2011 г., остава начело на ресор „Бюджет, финанси и общинска собственост“.

Един любопитен факт за общинското ръководство – средната възраст на заместник-кметовете на Общината вече е 42 години – една добра заявка за по-млада администрация, част от по-млада общината – една от управленските цели за мандат 2023-2027 година.

 

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"