Обстановката в област Ловеч постепенно се нормализира, няма бедстващи хора

Обстановката в област Ловеч постепенно се нормализира, никъде няма бедстващи хора, снегопочистващата техника работи навсякъде. Това е информацията, която заместник-областният управител Нели Читинова получи днес, 27 ноември, от кметовете на общини и от директора на Областното пътно управление (ОПУ). Единственото населено място без връзка е луковитското село Бежаново. В момента екипите на фирмата за снегопочистване работят, за да осигурят достъп до там. Останалите пътища в община Луковит са проходими, без ток и вода са Дерманци, Ъглен и Торос.

И в общините Априлци и Ябланица пътищата са проходими, навсякъде има ток. Без вода все още са гр. Ябланица и с. Малък Извор. На тъмно и без вода е цялата община Летница, но няма проблеми с пътищата. Проходими са пътищата и в община Угърчин, но само в с. Кирчево има ток. Електричество има в цялата община Тетевен, пътищата са проходими, сега ги разширяват, без вода са селата Галата, Глогово и Градежница. Предстои евакуация на туристи от хижа „Васильов“, но те не са бедстващи, разполагат с храна, има и ток.

Уличната и пътната мрежа в община Троян е почистена, седем населени места имат проблем с електрозахранването.

Продължава снегопочистването в община Ловеч. Пътищата в посока селата Къкрина, Брестово, Горно Павликени, Прелом и Малиново са непроходими. Работи се по осигуряване на достъпа до тях. Пътят до с. Баховица остава затворен заради снегонавяванията на този етап. Проходими са пътищата до селата от общината по посока София, но там пък няма електрозахранване. Ток има само в селата Умаревци, Йоглав, Дойренци, Пресяка, Гостиня, Смочан, Лисец, Баховица, Радювене и ловешките квартали „Гозница“ и „Продимчец“.

Ситуацията е динамична, но екипите на всички ангажирани институции и фирми работят и очаквам до края на деня обстановката да се нормализира, коментира Нели Читинова. Тя поддържа постоянна връзка с всички кметове на общини и с директора на ОПУ. Оттам информираха, че пътят Ловеч – Плевен се очаква да бъде отворен до края на деня. На терен по пътищата в област Ловеч са вече 80 машини.

Източник: Областна администрация - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"