Строителният министър похвали Троян

Министър Виолета Комитова Министър Виолета Комитова Снимка: Фейсбук/Донка Михайлова

„Троян е отличникът” - така министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е оценила изградения от Община Троян воден цикъл и резултатите от него на среща с общините със собствени водни дружества през изминалата седмица, съобщава във фейсбук кметът на Троян Донка Михайлова.

Участниците в поредната среща по тема, свързана с ВиК-операторите, са споделили аргументите си защо настояват да запазят общинската собственост на дружествата. И още - да бъдат убедени кметовете на общините с общински дружества да се влеят в държавните.

„Споделих: с неимоверни усилия Троян изпълни два водни цикъла (още сънувам строителството) и обнови 85% от мрежата на града, цената на услугата е 2,15 лв. при цена на държавното дружество 3,15 лв., водозагуби - с 10% по-ниски, годишни инвестиции - многократно по-високи от тези в държавното дружество. Ако се съгласим да се влеем в държавното дружество гражданите губят всичко постигнато - по-ниската цена на услугата и повече инвестиции в развитие на мрежата“, добавя Михайлова и цитира искрената реакция на министър Комитова: „Разбирам защо не искате да се консолидирате…”.

На предстоящото общо събрание на Националното сдружение на общините ще се проведе дискусия по темата, а на министър Комитова ще й бъдат предоставени предложения за решения.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"