Посланикът на Русия посети Троян

Посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова направи първото си посещение в Троян на 11 ноември. Тя бе придружавана от Филип Воскресенский – пълномощен министър в посолството, и Валентин Солодкин – ръководител на отдел „Двустранни отношения и вътрешна политика“.

По време на срещата домакинът й - кметът Донка Михайлова, изтъкна не само историческите връзки на Троян с Русия, но и факта, че градът е съхранил предприемчивостта на своите жители и днес е място, в което дейността си развиват многобройни водещи фирми от различни промишлени отрасли.

Бяха обсъдени възможностите за поклоннически и спа туризъм, които общината предлага и които биха заинтересували руски туроператори, както и задълбочаване на връзките на ниво побратимени градове, така че това да окаже реално влияние върху възможностите за бизнес на местните фирми.

По думите на Михайлова отношенията между двете страни се развиват на две плоскости – тази на международната политика, която във времето има различни измерения, и тази на отношенията между градовете, регионите и хората. Тя изрази надежда, че руският посланик ще направи необходимото, за да подкрепи задълбочаването и укрепването на тези връзки.

Делегацията поднесе цветя пред паметника на генерал Павел Карцов - освободител на Троян, и продължи визитата си с посещение на Троянския манастир „Успение Богородично“ и Националното изложение на художествените занаяти в Орешак.

(По информация на Преслава ИВАНОВА, Община Троян)

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"