Коледен базар в Троян радва посетителите с оригинални предмети и вкусни специалитети

В дните до 31 декември Коледният базар, който беше открит на централния площад „Възраждане“ в Троян, ще радва жителите и гостите на града. Посетителите на базара могат да открият на него голямо разнообразие от подаръци за предстоящите празници - занаятчийски произведения, ръчно изработени подаръци и декупаж, зимни асортименти и коледна украса, традиционни коледни специалитети.

Една от коледните къщички е заета от Национално изложение - Орешак. В нея се предлагат авторски художествени и занаятчийски произведения на познати и обичани троянски занаятчии, сред които Ралица и Николай Йовкови, Надежда Христова, Румен Георгиев, Светлозар Пармаков, Енчо Ганковски, Марияна Личева и Росица Занкова.

Специално място е отделено и за изработеното от потребителите на няколкото функциониращи към момента социални услуги в община Троян, сред които са Комплексът за социални услуги в Дълбок дол и Дневният център за подкрепа на деца и младежи с увреждания в Троян. От къщичката им могат да бъдат закупени ръчно изработени от тях свещи, ароматизирани сапуни, разнообразие от коледни украси, коледни картички и плетива, изплетени от обитателите на Дома за стари хора в Добродан.

В най-просторната къщичка е разположена „топлата точка“ на базара, където готвачите на механа „Кайзера“ радват посетителите с подбрани коледни лакомства, греяно вино, и разбира се, традиционната троянска греяна ракия.

За доброто настроение на посетителите се грижат танцови и музикални школи и състави към читалищата „Наука – 1870 г.“ – Троян, и „Развитие – 1898 г.“ – Орешак, и Представителният общински младежки духов оркестър с мажоретки, които всяка вечер ще представят кратки програми.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"