В Общински съвет – Троян: Наградиха изявени спортисти и техните треньори

На заседанието си днес, 29 септември, троянските общински съветници гласуваха единодушно за награждаване на медалисти от световни първенства по биатлон и карате, както и на техните треньори. Наградите – 10 парични премии и две студентски стипендии – се отпускат съгласно Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от община Троян, приет от ОбС – Троян, на 25 април 2019 година.

Отличени са спортистите от Карате клуб „Атнес“ – Троян: Еманоела Герганова, Пламен Мошеков, Сияна Йорданова и Виктория Инковска, завоювали наскоро призови места на Световното първенство по карате-шотокан в Пардубице, Чехия, както и техните треньори Ивалина Станева, Румен Атев и Пламен Мошеков.

Премии получават още: биатлонистката от КБС „Аякс“ – Троян, Лора Христова – бронзова медалистка от Световното първенство по летен биатлон за девойки в Руполдинг, Германия, и нейният треньор Цветан Цочев.

Съгласно споменатия правилник, за бронзовите отличия, завоювани в щафетното бягане на Световното първенство по биатлон в Солт Лейк сити, САЩ, по-рано тази година, Лора Христова и нейната съотборничка Стефани Йолова получават стипендии „от момента на приемането във Висше учебно заведение до края на законоустановения срок на следването“.

Присъстващите на общинската сесия спортисти и треньори бяха поздравени от кмета Донка Михайлова и председателя на ОбС – Троян, инж. Петко Пенков, и аплодирани от всички в залата. А от името на наградените благодарност изрази Румен Атев.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"