Предстоящо: Национален крос „По стъпките на Васил Левски“

Тази година се навършват 150 години от гибелта на Апостола на българската свобода. Това е повод да си припомним неговото дело, завети и идеали с участие в традиционния крос „По стъпките на Васил Левски“, организиран от Община Троян, Общински комитет „Васил Левски“ – Троян, Клуб по ориентиране „Хемус“ – Троян, и СУ „Васил Левски“ - Троян.

Организаторите отправят покана към всички желаещи да почетат паметта на Апостола по един достоен начин, като изминат част от пътя, по който той често е минавал.

Тази година организаторите се връщат към класическия зимен вариант на кроса. Стартът ще бъде в 11.00 часа на 18.02.2023 г. (събота) в Троян до градинката на НУПИ „Проф. Венко Колев“. Секретариатът ще работи тук от 9:30 часа. Кросът ще се проведе със системата SportIdent. Организаторите ще предоставят за ползване чипове на участниците, които нямат лични (получават се от секретариата по-рано).

Заявки се приемат до 15.02.2023 г. Членовете на Българската федерация по ориентиране подават заявки на сайта на http://orienteering.bg. За нерегистрирани в БФО - заявки по списък с годината на раждане на участниците и предпочитаната дистанция на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефони 0878497324 или 0885469149. На посочените телефони може да получите допълнителна информация.

ПРОГРАМА ЗА 18.02.2023 Г.

Най-малките участници (3 км) се качват на паркираните бусове и автобуси и отпътуват за „малкия старт“. Участници, които преценяват, че подготовката им не е на необходимото ниво, но искат да почетат паметта на Левски, също могат да пробягат това разстояние в група Open Ж и Open М.

11.20 часа – старт за майстори (жени и мъже 12 км).

По маршрута ще има една контролна точка със станция. Без да я отчете състезателят ще бъде декласиран. На старта ще има карти с трасето, от които всеки може да се информира.

11.25 часа – масов старт на девойки и жени от всички възрастови групи (8 км).

11.30 часа – масов старт на юноши и мъже от всички възрастови групи (8 км).

Финалът е пред входа на Троянския манастир. Тук участниците ще получат чай. Награждаването е от 13.00 часа. Класирането ще бъде публикувано на сайта на БФО и фейсбук. Желаещите могат да разгледат музея на „Васил Левски“ в манастира.

След това автобусите отпътуват за Троян.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"