В Троян стартира второ издание на проекта „Започни да плуваш“

На 10 април – първия ден от пролетната ваканция на учениците, в Троян стартира проектът „Започни да плуваш“, който се реализира за втора поредна година. Заниманията се провеждат в закрития басейн на Средно училище „Св. Климент Охридски“, а тренировките - от Плувен клуб „Инвиктус“ – Плевен.

Проектът се осъществява с активното съдействие и финансовата подкрепа на Община Троян, по инициатива на кмета Донка Михайлова, ПК „Инвиктус“ – Плевен, и СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян.

За безплатните 6 часа се очаква децата да овладеят начални техники на плуване. Краят на проекта ще бъде отбелязан с две състезания между всички обучени деца, а най-добрите ще бъдат стимулирани с материални награди. След приключване на обучението по проекта децата могат да продължат да плуват безплатно в басейна с оказване на методическа подкрепа от преподаватели на СУ „Св. Климент Охридски“ или да се включат в тренировки по плуване на по-високо ниво в групите на ПК „Инвиктус“.

Професионални треньори обучават децата да плуват, а проектът доказва вече утвърдилата се политика на Община Троян за пълноценна подкрепа на личностното развитите на децата и грижата за детското здраве чрез повишаване на двигателната активност и култура на малчуганите с участието им в проектите „Научи се да караш ски“ и „Започни да плуваш“.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"