Площадка за бъдещи шампиони откриха днес в Троян

Една идея, реализирана 11 години след зараждането ѝ, е вече факт. Троянските деца ще тренират на безопасна площадка, а спортният комплекс по биатлон и стрелба доби нов облик.

Кметът на община Троян Донка Михайлова, Каролина Цочева - член на Управителния съвет на Сдружение „Клуб по биатлон и стрелба – Аякс“, Минчо Топалски - председател на Сдружението и деца от КБС „Аякс“ и от Клуб по биатлон „Амбарица“ – Троян, откриха спортна площадка към спортен комплекс за биатлон и стрелба до Мотополигон-Троян. Проектът е на стойност 379 883 лв., като финансирането бе осигурено от Министерството на младежта и спорта.

Каролина Цочева разказа повече за осъществяването на идеята. Тя сподели, че подготовката на документите за изграждане на ролбана, с който комплексът ще бъде изцяло завършен, е почти завършена, както и надеждите си финалният облик на целия комплекс да се осъществи по-скоро. Площадката, освен че е втори етап от изграждането на комплекса за биатлон, дава много сериозни възможности за подготовка на най-малките деца на ролер ски, както и за тяхната безопасност при тренировките. Споменат бе и лесният достъп до мястото, както и потенциалът за развиване и на други спортни дейности с поставяне на преместваеми съоръжения. Г-жа Цочева изрази благодарности към Община Троян за оказаното съдействие – при подготовката на документите, провеждането на обществената поръчка и контрола на изпълнението. Благодарности бяха изказани и към Министерството на младежта и спорта и най-вече към бившия служебен министър Весела Лечева.

Минчо Топалски отбеляза, че площадката ще се ползва съвместно и с трениращите на мотополигона, както и че идеята, по която в момента работят - за изграждане на ролбан, ще допринесе за развитието на спорта в Троян. Председателят на сдружението пожела успех на спортистите и пълноценно използване на площадката.

„Радвам се, че в навечерието на Международния ден на младежта откриваме тази площадка. Отдавна си мечтаем тук да оформим един цялостен спортен комплекс, след откритото преди 11 години стрелбище, най-после сбъдваме идеята и за тази площадка“, сподели кметът Михайлова. Това ще позволи Троян да заяви своите претенции за национален тренировъчен център по летен биатлон. Тя изрази специални благодарности към Каролина Цочева, която десет години не се отказа. „Аз съм убедена, че на тази площадка ще тренират бъдещи световни и европейски шампиони. Убедена съм, че част от тях сега стоят тук. Заради тях си струват всички усилия“, каза още кметът на Троян. Тя пожела успех на двата клуба и на техните треньори. 

Станислава ВАЧЕВА

На снимките в галерията:

Кметът на Троян Донка Михайлова и председателят КБС „Аякс“ Минчо Топалски откриха новата площадка.

Да върви по вода на всички, които ще ползват съоръжението, пожелаха Донка Михайлова и Каролина Цочева.

Спортисти от двата троянски клуба по биатлон - „Аякс“ и „Амбарица“, присъстваха на откриването.

Площадка за бъдещи шампиони.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"