Среща със спортистите, които пишат новата история на биатлона

Лора Христова, Стефани Йолова, Цветан Данаджиев и Константин Василев, както и треньорът Цветан Цочев, бяха поканени от кмета на община Троян Донка Михайлова, за да разкажат за емоциите, свързани със Световното първенство по летен биатлон, провело се в Брезно-Осърбле, Словакия. Поради ангажименти, Владимир Илиев и Лора Радковска не успяха да присъстват на срещата.

Кметът Михайлова посрещна троянските биатлонисти с особена гордост. Само преди дни името на Лора Христова стана сред най-често споменаваните в спортните новини и то напълно заслужено. Тя участва в три старта от Световното първенство по летен биатлон и спечели и трите. А благодарение на успехите ѝ, България завърши с най-много медали от всички страни участнички. Троянката, която прославя името на града и страната ни, извоюва победите си в дисциплините суперспринт, спринт и преследване.

Стефани Йолова намери място в първата десетка, като се класира 9-та в спринта на 6 км при девойките.

Като символичен подарък, кметът Михайлова подари на своите гости тениски с български шевици, дело на троянската фирма „Везба“. Според различни тълкувания, в шевиците са вплетени изключително много символика и скрит смисъл. Натоварени са с вярвания, надежди и позитивни послания. Цветомир Петков, съосновател на „Везба“, беше избрал и подготвил лично подарък за златната медалистка Лора Христова.

Донка Михайлова пожела още много успехи на спортистите, а Лора Христова предстои да бъде предложена за награждаване на предстоящата сесия на Общински съвет-Троян.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"