Белодробна болница-Троян възстанови дейността на бронхологичния си кабинет

След прекъсване от две години поради пандемията от COVID-19 на 13 януари 2023 г. Бронхологичният кабинет в Белодробна болница – Троян, отвори врати с обновен екип, съобщиха от лечебното заведение. Високоспециализираната диагностика се осъществява от д-р Валери Андреев д.м. съвместно с добре обучени професионалисти от болницата. Д-р Андреев е главен асистент в УМБАЛ – Плевен, специалист е по бронхология, пневмология и фтизиатрия.

На събитие, организирано от Белодробна болница - Троян, на което присъстваха лекари-специалисти от двете троянски болници и общопрактикуващи лекари, д-р Андреев представи възможностите на бронхоскопската диагностика за откриване на белодробен рак и белодробни инфекции. Той сподели клинични случаи от дългогодишния си опит.

На срещата д-р Дудевска подчерта, че модерната видеобронхоскопска апаратура и отличният екип, с който разполага белодробната болница, дават възможност на пациентите от общините Троян, Априлци и Тетевен да бъдат диагностицирани и лекувани навреме.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"