Зов за помощ! Троянци в подкрепа на Михаела

Михаела е майка на 2-годишно момиченце. Тя мечтае и иска да продължиш с пълни сили своя родителски, личен и професионален път, но е изправена пред тежка битка с множествената склероза – прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидизация.

Преди 10 години, когато Михаела е на 25 години, започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често й се вие свят. Търсенето на причината води до поредица грешни диагнози, включително и анорексия, от каквато тя никога не е страдала. Михаела преминава през множество и най-различни терапии в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които причинява това заболяване.
10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които тайно и подмолно, заболяването нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, спира я всеки път, когато пожелае да вдигне високо с ръце малкото си дете, да се затича след него. Пречи й да се движи свободно.
Упражняването на професията й става твърде трудно, защото няма как да си фотограф и ръцете ти да треперят всеки път, когато искаш да направиш перфектния кадър. Тя има възможност да получи лечение в Москва, но здравето й зависи от сума на стойност 47 000 евро. За семейството й е непосилна и има нужда от помощ, за да се подложи на лечение в Русия.
Терапията, която не просто може да стопира болестта, а и да подобри състоянието на Михаела, се нарича HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната й система. Стойността на тази интервенция е висока, но дава надежда за един по-нормален живот, без болка и непреодолими ограничения.
Троянци вече се обединиха и организираха събитие в подкрепа на Михаела. Приходите от работилниците и всички дейности на събитието, ще бъдат дарени за лечението на Михаела.

30 юли:
„Бъди рейнджър за един ден”
https://fb.me/e/3EFgJXZgw
Инициативата е организирана с подкрепата на Природонаучен музей – Черни Осъм, Национално училище за планински водачи - Черни Осъм и Биосферен парк “Централен Балкан”

1 август:
В парк – „Турлата“ гр. Троян от 18:30

ще се състои мащабно благотворително събитие в подкрепа на Мишето!

Програма на събитието и участници:

18.30ч: Йога и детски занимания с Лора

19.00ч: Фотографска работилница с Найден Индрелийски
Фокус на работилницата ще бъдат хибридните апарати като средство за фото и видео заснемане. Ще имате възможността да се запознаете и снимате с висок клас фото и видео техника, различни обективи, стабилизиращи системи и дронове.

19:30ч: Табата и Стречинг с Поли и Павлета.

За напитките по време на събитието ще се погрижи слънчевия екип на Бар „БИБЛИОТЕКАТА“.

През цялата вечер голям брой местни занаятчии, ще представят изделия от стъкло, керамика, дърво и други.

Участниците в базара:
Неда Личева
Мариана Личева
Румен Георгиев
Данчо Петров
Мила Воденичарова
Надежда Христова
Милена Хитрова
Цвета Михайлова
Бригита Димитрова
Мария Радоева-Иванова
Стефани Лалева
Габриела Костова
Цветомир Петков- Vezba.bg
Радилина ЕОД
Елица Досева
Милица Краева
Илиян Георгиев
Ина Шойлекова
Илиев ООД
Гръм 7 ЕООД

Дарените суми от различните инициативи ще бъдат събирани в две големи благотворителни кутии, които ще бъдат поставени на място.
Може да помогнем на Михаела и по следния начин:
По банков път:
IBAN: BG33RZBB91551014909120
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова

Revolut:
Телефонният номер на Михаела: +359 88 9476892
На бележка “note” се отбелязва “Дарение”.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"